Kerhot

Kuortin kerhoon saatiin koiravieraita 20.2.2018
Vadelmapikkuleipiä tekemässä
Tasoitellaan vadelmahillo taikinasyvennykseen ja laitetaan uuniin paistumaan

 

KERHOSSA TEHTYJÄ KOKKAILUJA

 

VADELMAPIKKULEIVÄT (50-60 kpl)

-kerhossa tehtiin vähän isompi versio eikä leikattu vaan syötiin  lämpimiltään :)

 

150 g margariinia tai voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(5 tippaa karvasmanteliaromia tai 1tl vanilliinisokeria)

Päälle:
Paistonkestävää vadelmamarmeladia

Koristeeksi: 2 dl tomusokeria, 1 rkl vettä, (ripaus vaaleanpunaista elintarvikeväriä)

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten.

Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja karvasmanteliaromi tai vanilliinisokeri, sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina kolmeen osaan.
Pyörittele osat uunipellin pituisiksi tangoiksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Painele sormella tangon keskelle syvennys ja täytä se marmeladilla.
Paista tankoja 200 asteessa 12-15 minuuttia, anna jäähtyä.
Sekoita tomusokerin joukkoon vettä niin, että saat paksun, mutta pursotettavan seoksen, värjää halutessasi ripauksella elintarvikeväriä. Pursota seosta marmeladiraidan viereen, tai valuta lusikalla.
Leikkaa tangot terävällä veitsellä viipaleiksi.

 

Porkkanarieskat

12 kpl

1pkt(500 g) Luomu porkkanasosetta

1dl  kaurahiutaleita

n. 4 1/2dl hiivaleipävehnäjauhoja

2rkl öljyä

3/4tl suolaa

valmistus 30 - 60 min

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Taikina saa jäädä melko löysäksi.
  2. Nostele taikinasta kahden lusikan avulla nokareita pellille leivinpaperin päälle. Taputtele nokareet jauhotetuin käsin rieskoiksi ja pistele haarukalla. Paista rieskoja 225-asteisen uunin keskitasossa noin 15 minuuttia. Porkkanarieskat ovat parhaimmillaan heti tuoreina.

 

PIKKUPITSAT (n. 14kpl)

Pohja:

2dl lämmintä vettä,

½ palaa hiivaa,

½ tl suolaa,

2 rkl rypsiöljyä.

5 dl vehnäjauhoja.

Painele taikina pyöreäksi littanaksi pohjaksi suoraan leivinpaperilla päällystetyn pellin päälle. Painele taikina käsin ohueksi, se kuitenkin kutistuu osittain takaisin kasaan.

Täyte:

Levitä pohjien päälle ketsuppia

Kinkkusiivuja

Pepperonia

Sieniä tai sipulirenkaita tai ananaspala

Paprika tai tomaattisiivu

Pitsamaustetta maun mukaan

juustoraastetta

Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla niin pitkään, kunnes juusto on kuplinut muutaman minuutin ja saanut hieman pohjan kanssa ruskeaa väriä. 

 

PORKKANALETUT 6-8 kpl

3 dl hienoa porkkanaraastetta

½ dl korppujauhoja

1½ dl maitoa

½ dl vehnäjauhoja

50 g sulatettua margariinia

2 munaa

½ tl suolaa

 

Kuori, porkkanat ja raasta ne.

Laita korppujauhot ja maito kulhoon, anna seistä 5 min.

Sulata margariini ja lisää kulhoon.

Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin.

Laita pannulle vähän rasvaa ja paista kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

 

PUNAJUURIVOILEIVÄT

Juuresleivän puolikas (kaupasta valmiina)

Ruohosipulituorejuustoa

Keitetty tuore punajuuriviipale tai pari (EI etikkasäilyke, paitsi jos tykkää ;) )

Voitele leipä tuorejuustolla ja laita punajuuriviipale päälle.

Nauti vaikkapa maitolasillisen kera.

Hyvää ja terveellistä!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUORTIN 4H-KERHO

Kerhoillaan tiistaisin klo 12:30-14:00,

Kokkaillaan, liikutaan, leikitään ja tutustutaan luonnon ihmeisiin.

Kerho päättyy 24.4.2018 ja alkaa syksyllä viikolla 35.

 

TERVETULOA! -uudet ja entiset kerholaiset

T. Mervi Honkanen

Pertunmaan 4H-yhdistys ry

0500 878 097

 

 

KIRKONKYLÄN 4H-KERHO

Kerhoillaan keskiviikkoisin klo 13:00-14:30,

Kokkaillaan, liikutaan, leikitään ja tutustutaan luonnon ihmeisiin.

Kerho päättyy 25.4.2018 ja alkaa syksyllä viikolla 35.

TERVETULOA! -uudet ja entiset kerholaiset

T. Mervi Honkanen

Pertunmaan 4H-yhdistys ry

0500 878 097