Tapahtumat

TIEDOTE                                                                                            22.8.2018

Vastuullinen Virtanen kerää taas AIV-liuosastioita

Pertunmaan 4H-yhdistys vastaanottaa käytettyjä muovisia AIV-liuosastioita      

14.–15. syyskuuta perjantaina alkaen klo 12 ja päättyen lauantaina 15.    

Kaikki kerätyt tynnyrit ja kanisterit kierrätetään Suomessa muoviteollisuuden raaka-aineeksi.

Viljelijöille maksuton valtakunnallinen keräyskampanja kulkee nimellä Vastuullinen Virtanen.

Uudistunut AIV-astioiden keräyskampanja Vastuullinen Virtanen järjestetään nyt kolmatta kertaa. Viime vuonna viljelijät palauttivat keräykseen kanistereita ja tynnyreitä ja muovia saatiin talteen 21.000 kg.

”Saimme viime vuoden keräyksestä paljon positiivista palautetta sekä 4H-nuorilta että viljelijöiltä, jotka arvostivat kierrätysmahdollisuutta. Jatkamme yhteistyötä 4H:n kanssa edellisvuosien hyvien kokemusten pohjalta”, toteaa Keski-Suomen asiakaspäällikkö Sami Saarikettu.

”4H on aina kantanut huolta maaseutuympäristöstä muun muassa järjestämällä lannoitesäkkikeräyksiä yli 40 vuoden ajan. Haluamme auttaa maatiloja kierrätyksessä ja samalla tarjota töitä maaseudun nuorille”, kertoo yhteyspäällikkö Patrik Lindfors Suomen 4H-liitosta.

Vuonna 2018 keräys toimii näin

Keräys toteutetaan Pertunmaalla siten, että viljelijät tuovat tyhjät AIV-liuosastiat Joutsantie 2, Pertunmaa –osoitteeseen, joka toimii keräyspisteenä. Myös naapurikuntien viljelijät saavat tuoda Pertunmaan keräyspisteeseen.

Maatilat voivat 14.–15.9. ilman maksua toimittaa tyhjät 30 litran AIV-liuoskanisterit ja 200 litran AIV-liuostynnyrit viranomaisvaatimukset täyttävään kierrätykseen.

Keräykseen kelpaavat liuosastiat

Keräykseen voi jättää 30 litran kanistereita ja 200 litran tynnyreitä, jotka ovat sisältäneet Kemiran, Taminconin tai Eastmanin pakkaamia AIV, Prima, Mestarin Vahva, Stabilizer tai Propcorn -tuotteita. Astioiden tulee olla tyhjiä, ehjiä ja korkkien ja kansien kierrettynä paikoilleen.

Viljelijöitä pyydetään tuomaan mukanaan myös kuormalavoja, joita tarvitaan pakkaamisessa.

Keräyksen järjestää Pertunmaan 4H-yhdistys yhteistyössä Suomen 4H-liiton ja Eastman Chemical Companyn kanssa. Keräyksen rahoittaa Taminco Finland Oy, joka on Eastman Chemical Companyn suomalainen tytäryhtiö.

KERÄYSPAIKKA: Joutsantie 2, Pertunmaa (Järvisen tonttiaidan vieressä)

KERÄYSPÄIVÄT: 14.-15.9.2018

KERÄYSPISTEEN AUKIOLOAJAT: 14.9. alkaen klo 12 ja 15.9. päättyen klo 15. Keräyspisteessä ei ole kokoaikaista miehitystä, mutta AIV -kanisterit ja tynnyrit voi jättää paikalle.

Lisätietoja asiasta antaa Mervi Honkanen, toiminnanjohtaja,   Pertunmaan 4H-yhdistys ry, 0500 878 097, pertunmaa@4h.fi

 

KIITOS LANNOITESÄKKIEN TUOJILLE!

-lannoitesäkkikeräys on tältä kerralta ohitse.